söndag 30 maj 2010

30/5 - Träningshelg



I helgen har vi haft en jättetrevlig reunion med Stormvallarna Jörgen & Karin och Christoffer & Marika aka löst folk från Orust :)


Helgen har ägnats åt hundträning.


Vi startade lördagen med var sitt pass med lydnadsträning, därefter hann vi med ett par pass skydd innan lunch. Eftermiddagen ägnades åt skyddet och ett uppletande. Idag har vi bara koncentrerat oss på skyddet. Jag har nästan utelutande ägnat min och Rusas skyddsträning åt munkorgträning och på dagens första pass fick vi testa att köra hela lägreprogrammet från början till slut med ny figurant - Karin var snäll och lånade ut sin kropp :)


Transport med överfall helt okej, fastagandet var stöten nog för klen men hur som helst hade hon intentionen att sätta den. Vi har klurat lite och kommit fram till att Rusa förmodligen vill möta upp ögonhotet och vill helst stöta i sidan eller mot figgens front så dagens sista pass ägnades åt att få henne att centrera stöten samt att ta bort retningen. Väldigt bra träning med en klockren sista träff.


Ärmbevakningen helt okej, kan önska något snabbare släppanden.


Utöver all träning har vi umgåtts och ätit massor med god mat, jag längtar redan till nästa träningshelg och ffa till lägret på Tånga hed v 26 :D

//Linda


http://dartan.se/




.

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Rusa verkar vara en grym skyddshund! Gulliga Rusa!!!

Åsa sa...

Jag vill oxså komma till Stormvallen och träna samt se Rusa in action :)
Kram från ett soligt Ersnäs
//Å

Yvonne o Vilja sa...

Hejje!!

Härligt att höra, att det gå så bra för er!!! :))
Ni är ett GRYMT team!

Kul, jag ska också på Tångalägret!! :) Fast i spårgruppen!!
Längesen nu, men vi ses då!! :))
Kramis