tisdag 2 april 2013

2013-04-01 Ultraljud

I tisdags, dygn 30, åkte jag och Rusa till Tyresö Djurklinik. Vid inskrivningen konsaterade vi att hon ökat 1,9 kg och väl uppe på bordet med magen i vädret gick det snabbt för veterinär Helene att få fatt i första fosterblåsan med ultraljudsproben. Hon gav sig på ett försök att räkna men Rusa låg inte still så det var svårt, men hon sa att hon med största säkerhet i varje fall såg 5 st.

Helene har hundars reproduktion som specialområde och hon mätte en fosterblåsa och gjorde en beräkning att valparna skulle födas om 30 och 1/4 dygn senare. Vilket i så fall betyder att de kommer att födas på natten mellan 25 och 26 april. Det ska bli kul och se om det stämmer!

Rusa har på några dagar gått från att vara en springglad lättmotionerad hund till att numer stilla vagga i höjd med mig eller Johan på promenaderna. Försöker förkara för henne att halva dräktigheten är kvar och hon behöver tänka på att hålla sig i form...

Kastor mår bra, han närmar sig sin 14-årsdag den 1 maj som en glad pensionär!

Dundra lilla vätteungen har vuxit upp till en härlig kompis, och hon gjorde sin debut i utställningsringen på långfredagen på Stockholms Kennelklubbs utställning. Hon fick excellent men blev utan ck och en fin kritik.

På återseende!
Linda

Inga kommentarer: