måndag 11 februari 2013

2013-02-11 B-kullsplanering

Hej Bloggen!

Idag har Rusa börjat löpa och vi är därmed förhoppningsvis ett steg närmre vår efterlängtade B-kull!

Vi kommer att träffa Figo om 12-14 dagar ca, vi har ju som tur är Kastor här hemma och han är trots sin ålder duktig på att visa när det är dags för parning.

Tack vare Lena lyckades Rusa få en titel som kommer finna med i valparnas stamtavla, hon kan nu titulera sig SE SpCH Korad Kogaråsens Rusa. Ja själva meriterna har vi ju ruvat på ett tag men jag har ju inte fått iväg någon anmälan till utställning så istället för SE BCH (brukschampion) nöjer vi oss just nu med spårchampion och Lena var den som var rar och gullig och såg till att championatansökan kom SKK tillhanda...

Lite mer skryt: jag & Rusa lyckades ta oss upp till 9:e plats på Årets Spårhundslistan för 2012 (alla raser) och det är vi lite malliga över. Tänk att Rusa är med i topp 10 i Sverige! Det är ju grymt!!!

Men nu stundar alltså lite annat under våren än tävlingar, valpar! Fast vi hoppas att vi kommer att klamra oss kvar på listan för SM-kvalet i spår så vi får åka till Östergötland och tävla i augusti. Vi gick till vintervila placerade som nummer 7 av 30 så förhoppningsvis får vi vara kvar och bli kvalade även i år. Tack vare att hon löper nu klarar vi de 75 karensdagarna utan problem. Jaja det är bara att vänta och se, vi kan inget mer göra :)

Det känns faktiskt jättekul att vi förhoppningsvis får ha valpar i huset igen framåt våren. JA JAG VET att jag sa ALDRIG MER sist men det är 2½ år sedan och vi lärde oss ohyggligt mycket vid förra kullen. Dessutom är vi jätteglada att det är så stort intresse för en Rusa-unge!

Nyförvärvet lilla vätten Dundra är en fantastisk liten hund! Enkel, okomplicerad, rolig och lättlärd jycke!
Kastor blir ju 14 år 1 maj och han är faktiskt pigg även om han har lite krämpor, värst är nog det att han inte hör ett smack längre men tack vare att han är den belgare han är har vi tillsammans klurat ut teckenspråk och andra kommunikationsformer. Han är duktig att titta på de andra hundarna på promenaderna så han kommer när de kommer. Livet med en gammal hund är fantastiskt mysigt!

Nu ser vi fram emot parning och jag ska försöka åstadkomma lite fler inlägg framöver!


1 kommentar:

Linda sa...

Åhh vad spännande med valpar. Lycka till och hoppas på en stor o fin kull :)
Grattis till en fantastisk 9 placering!!!!!
Att ni kommer medpå SM även i år tvivlar vi inte ett dugg på.

Så roligt lösa att lilla pappa Kastor mår bra. Pözza extra mycket på han.
Kram till er alla andra