tisdag 20 november 2007

November

I helgen var vi nere hos Lena & Wille. Superskönt med miljöombyte när allt är grått och tråkigt. Lördagen visade upp Småland från sin allra finaste sida, 1 dm snö några grader kallt och strålande solsken. Jag och Lena inledde dagen med en timmes ridtur. Jjag red Bruno, en stooooor nordsvensk med ganska många extra kilon som mest används i skogsarbete. Men han var faktiskt riktigt trevlig att rida, pigg och glad, men orken var inte så värst bra för när Nikele & Lena satte av i fyrsprång hängde vi bara med en liten bit sen tyckte Bruno att det blev för jobbigt. Det var hur som helst otroligt kul att rida igen, tror det var fyra år sedan förra gången.

Vid lunch åkte vi allihop, jag Johan Moa Lena & Wille, in till Västervik och åt och så passade jag och Lena på att åka till brukshundklubben och träna lite. Rusa skötte sig kanonbra, och det var jättekul att träna. Fotgåendet som är det jag har svårast för gick jättefint, hon var följsam och duktig med fin position.

På söndagsförmiddagen la vi spår och tränade lite lydnad, spåret gick bra hon verkar uppskatta nyheterna sen förra helgens kurs med Tomas, hann även med ett litet lydnadspass och skotträning. Först fick hon gå en budföring med skott och visst hon lyssnade till men fullföljde utan problem sedan gick vi en sväng och nu noterade hon inte ens att det sköts. Skönt!

En liten snabb Moarapport, hon är nu 5 månader och igår fick hon sin andra vaccination och hon var 68 cm lång och vägde 8605 gram. Inte konstigt att det känns i axlarna att man släpar på henne :)

Avslutar med två grattisar. Duktiga och mesta träningskompisen Tiina och kusin Jilla som blev uppflyttade till elitsök i lördags. De har gjort tre starter nu i höst och blivit uppflyttade till elit i både spåret och söket och dessutom hann de med att debutera i elitspår med ett godkänt resultat. GRATTIS!!!
Rusas brolla Reko & matte Alex har också varit ute på tävlingsplanen. 11 månader gammal debuterade han, men de fick tyvärr inget förstapris med sig hem för Reko la sig när han skulle stå. Men vi är i varje fall grymt impade för Rusa är miiiiil i från sin debut. Nästa gång fixar ni det!

Rusis började löpa förra veckan så framåt helgen blir det nog livat här hemma... Är det nån som vill ha en liten gullig höglöpande tik eller två überkåta tervhanar?

//Linda

Inga kommentarer: