måndag 19 mars 2012

19/3 2012 - Småland

Hej igen!

Börjar med att GRATULERA Jeanette & Acke som i lördags startade upp sin tävlingskarriär. Och det var inte vilken debut som helst, för de klippte till med förstapris och vinst! Härligt jobbat! Jag tycker att det är jättekul att få alla sorters rapporter, men det är förstås EXTRA roligt med den här typen av nyheter. Ni som vill läsa mer om deras tävling kan kika i Jeanetts blogg!

Johan håller på med den nya hemsidan och där kommer det att finnas en resultatbörs med inmatning av protokollen, håll ut!

Apropå Johan så måste jag bara göra reklam för hans app till Iphone för bruksresultat, den heter BruxCalculator! Sök i AppStore....

I och med att jag är sjukskriven passade jag & Moa på att i tisdags åka ner till Lena & Wille lagom till att Kogaråsens X-kull väntades.
Resan ner blev onödigt strapatsrik kan man ju minst säga. På E4:an i den långa backen ner mot Norrköping tjuter bilen plötsligt till och på displayen står det ENGINE FAULT! WORKSHOP samtidigt som flera varningslampor tänds. Shit! Kör ut på vägrenen på med varningsblinkers och stannar, men alla som passerat där vet hur fort det går i den där backen - dvs LIVSFARLIGT! Bestämde mig för att försöka ta mig till Norrköping så jag startar igen men nu är bilen med på noterna så vi fortsätter vår färd mot Gamleby. Men när jag passerat Söderköping är det dags igen för PIIIIIP! ENGINE FAULT!
Nu ringer jag min far och rådfrågar, och eftersom varningslamporna bara är gula och inte röda ska jag kunna fortsätta. Men han tycker att jag ska ringa till en bilfirma i Västervik och höra om de kan koppla in datorn för att ta reda på vad som är fel. Ringer således Engströms och får då hör att jag måste stanna bilen och invänta bärgningsbil?! Som tur var hade vi bara 16 km kvar till Gamleby så snälla Wille kunde komma och hämta unge, hundar och packningen.
Fiffigt nog är ju bilen nästan ny och har därmed Skodas Mobilitetsgaranti vilket innebär gratis bärgning och fri hyrbil i tre dagar! Skönt!

Meeen nu visade det sig att det var en tingest som heter EBR-ventil som felade och den fanns inte att få tag på i Sverige... Hur som helst, efter mycket om och men blev bilen till slut lagad och jag kunde hämta den på fredag eftermiddag.

X-kullen då. Jo Ockra var snäll och höll på sig tills vi kommit ner, så i onsdags morse så föddes det fem valpar. Två var dessvärre dödfödda så Ockras tredje kull består av 1 hane och 2 tikar. Jättefina! Ockra pysslar med sina små som VÄXER nått alldeles kopiöst, det är ju inte direkt nån trängsel vid matbaren :)
Är bara liiiite avis på Kerstin som om drygt 7 veckor får hem Ockra och sin nya valp!

Lena och jag har faktiskt varit ganska flitiga med vår hundträning också. Vi har hunnit med två spår, uppletande och lydnadsträning! Rusa känns riktigt bra, om än lite het i fotgåendet och lite slarvig och forcerad i spåret. Spårslarvet kan kanske bero på att jag ju inte kan använda min högerhand utan bara vänstern. Jag tycker det känns lite stumt och ryckigt men jag vet inte om Rusa bryr sig så mycket om det egentligen.
I lördags fick Johan hålla linan i stället och det var kul att se henne med nån annan, tror dock att Johans långa ben kanske älgade på lite för fort för bitvis slog hon en del.

I morgon tisdag är Lena ledig och då ska vi nog hinna med ytterligare spår innan det är dags för mig och Moa att styra hemåt på onsdag!

På återseende!

PS har uppdaterat lite på hemsidan....

1 kommentar:

Hundarna & livet sa...

Vi bockar och bugar och tackar för gratulationerna.

Jag är så stolt över Ackes prestation och kommer att njuta av framgången ett tag till.

Kram från oss till er