fredag 5 mars 2010

5/3 2010 Lydnad

Idag hände det! Vi har tränat, lydnad. Ja det är sant!!!

Dagen började med att Malin och lilla duracellTuva kom hit och åt frukost. Därefter var det uppställning på DTBK som faktiskt har plogat den ena planen till hälften men eftersom kung Boredj---vel vägrar släppa sitt envisa tag om oss har det ju trillat ner ytterligare ett antal centimter av snön som vi ju redan har mer än absolut nödvändigt av. Så vi bestämde oss att för att använda parkeringen som var välplogad som lydnadsplan istället för att trampa runt i modden.

Träningen gick förvånasvärt bra! I synnerhet med tanke på att vi har tränat lydnad två (!!!) gånger under 2010...
Vi började med fotgåendet och Rusis var igång riktigt bra, fin koncentration och bra position meeeen hon har en tendens att glida ut i sidled. Ett observandum att tänka på!
Inkallningen med fokus på stadgan i liggandet gick riktigt hyffsat dvs hon låg stilla men satsade inte ordentligt. Min analys är att hon begränsar tempot eftersom hon vet om kravet att ligga still.
Framåtändandet var jag tvungen att dela upp men då trillade poletterna ganska snabbt på plats.
Skall - bra
Tungen - bra, kan ha högre tempo ut men eftersom hon avskydde tungapporten i höstas är det ändå helt okej!
Lite kryp med fokus på koncentration och kontakt.

Duktigt av oss, eller hur! På söndag är det dags igen, jomenvisstsörru :)

Kvällen avslutades med middag tillsammans med våra gulliga gudungar och deras föräldrar. Moa somnade som en stock och hundarna är också nöjda. Rusa har legat med benen i vädret i soffan nästan hela kvällen efter lek och tjohej i snön ute på gården med två ungar som hon tillåts härja hejdlöst med :)

-Linda
http://dartan.se

1 kommentar:

Ghedoes sa...

Oj! Vad skoj med ännu ett blogginlägg här! :)

Låter som att ni haft det riktigt gött på lydnadsträning! men ajjabajja som skippade snömodden, ska man inte träna med störning? ;) Skojar bara...

Ha en skön lördag!