måndag 13 april 2009

Ledsen Påsk



Vi har i år firat påsken nere hos Lena och Wille, men i år kan vi inte säga att det har varit en glad påsk.

I söndags morse dog Dartan.

Han blev hängig vid nio på lördagskvällen men inte så pass att vi trodde att det var fara å färde för att han hade ätit sin middag med god aptit och varit ute jagat runt efter den löpande Rusa hela helgen. När vi gick och la oss hade han svårt att komma till ro, han vankade fram och tillbaka, reste sig - la sig, var uppe och drack, gick och la sig för att straxt vara uppe vanka igen.... Johan och jag låg med huvudet i fotändan och kliade på honom och undrade vad som var fel. Men vid halv fyra kände jag att han var helt hård över magen och vid fyra trodde jag att han kanske skulle bli bra om han bara fick komma ut och röra sig lite och kanske bajsa. Ut kom vi med nöd och näppe, han ville inte gå, inte ett steg. Buken var hård och uppsvullen och nu insåg både jag och Johan att han var riktigt riktigt sjuk. Jag väckte Lena och bad henne komma ner och titta på honom. Vi kom fram till att vi var tvungna att ge oss iväg på en gång, närmsta veterinär var Strömsholm så vi bestämde oss för att köra hem mot Stockholm. Men vi kom bara till Söderköping - 9 mil från Lena. Där stannade vi för att titta till honom och då hittade vi honom död i bilburen. Lilla fantastiska Puffe finns inte längre och det gör så ont.

Nånting hände som gjorde att han på mindre än nio timmar gick från vital pensionär med lite rackliga ben till ett han lämnade oss för gott. Mest troligt är att det var nått med mjälten, men det spelar ju ingen roll att nu sitta och spekulera i vad som hände för Dart är död och han har lämnat oss för alltid.

Lena & Wille är fantastiska, de ställde på en gång upp som bara vänner gör. Wille grävde en grav så nu vilar Puffe bredvid Faxe och Axa. Resten av dagen hittade vi på saker tillsammans så tiden till att grubbla blev minsta möjligt. TACK för allt, bättre vänner kan man inte ha!

Dartan lever vidare genom sina fina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Jag är idag så otroligt glad och tacksam över att vi har två Dartbarn här hemma, Kastor & Rusa har lite att leva upp till för Puffe var en speciell hund. Jag måste passa på och rikta ett stort tack till Lena F för att jag fick köpa honom, han var inte den lättaste hunden att ha att göra med, men det kan inte bli så mycket roligare än att få chansen att träna en hund av Darts kaliber, på både gott och ont. Lite kusligt är det, för att det är precis 13 år sedan jag hämtade honom hemma hos Lena i Sättra. Påsken 1996 kom den lilla tervungen invirvlandes i vårt liv. 13 oförglömliga år fick vi tillsammans!

Tack till alla er som använt honom i sin avel och tack för alla trevliga rapporter om duktiga Dartungar landet runt, jag är jättemallig över er alla. Valparna i de två första kullarna hos Kogaråsen gav honom ett korningsdiplom, dvs 15 avkommor med titeln Korad.

Nu ska vi försöka hitta tillbaka till vardagen utan Darts ständiga närvaro, vilket just nu bara känns sorgligt. Men vi vet att tiden läker såren, så vi ser tiden an och tröstar oss med att för Dartan var det som hände nog det allra bästa. Han hade en enda jobbig natt, men han behövde aldrig lida och han dog med sin heder i behåll. En klen tröst just nu, men dock.

Sov gott älskade hund, vi saknar dig oändligt!!!



.

28 kommentarer:

Jennie & Orca sa...

Vi kommer sakna Dartan! Världens bästa pappa-hund!

Kramar

Pål A. sa...

Vi lider med er!
/ Pål, Nezzie och de blivande barnbarnbarnen

Åsa sa...

Stooor kram!!! Fy det är så jobbigt.
Sköt om er.
kramar från fam. Aura

Fam Nordström sa...

Våra ögon kan glittra
Våran mun kan le
Men sorgen i våra hjärtan kan ingen se!

Jag glömmer aldrig min första träff med Dartan på julspecialen i Stockholm får "många" år sedan. Sen kunde jag aldrig glömma honom, jag är så tacksam att ha en avkomma av han hemma i huset. Tack Dartan för det du gjort för terv aveln & du kan lugnt sitta på molnen & vaka över de dina. Stora kramen till er alla & ni finns i våra tankar. Kram från fam Nordström med Elvah Tolv & Tretton i spetsen

Malin sa...

Ännu en stjärna i hundhimmelen är tänd...

Så fruktansvärt! Vi tänker på er...Kram Malin & Jojo

Camilla sa...

Beklagar förlusten av eran finaste Dart!

Lars, Karin och Nestor sa...

Stor kram från Lars Karin och Nestor. Vi tänker på er.

Anonym sa...

Tänker på er, Kram Anna-karin o Redgoblins Eros

Pia sa...

De säger att det bara tar:
En minut att hitta en speciell vän.
En timme att uppskatta dig.
En dag att älska dig,
men det tar ett helt liv att glömma dig.
För alltid i våra hjärtan!

Dart, nu får du sträcka ut på de härliga ängarna i hundhimlen.

Kramar från Pia Ginza och Krutov

Anonym sa...

Å så sorgligt.
Även om man tror att man är förberedd, så är man det aldrig... Men som du säger, så himla skönt att han slapp att lida och bli sjuk och kanske inlagd. En underbar sista dag med lek o bus och god mat. Och nu har han det finfint i hundhimlen med Hanni o en massa tervar. Och medans alla hans barn busar vidare i livet så kan han gott få lite välförtjänt semester efter allt hårt jobb som pappa :-))
Vi tänker på er här borta i väster och skickar kramar i massor.
Carina & Narni Dartdotter

Anonym sa...

Första gången vi träffade Dart var på K-kullens MH. Det spöregnade hela dagen och vi hade inga regnkläder med oss, så vi blev helt dyngsura! Jesper undrade hur man kunde döpa en hund till "Datan", han tyckte att det var mycket lustigt att man kunde kalla en hund för det. Vi fastnade för Dart hela familjen och hade hoppats på att få en valp efter honom. Nu blev det inte så vid nästa kull men efter 7 år så hade vi turen att få oss en liten Dart dotter i huset tack vare Lena.
Så hans arv kommer att leva vidare genom alla hans barn och barnbarn.
Tänker på er.
Kram Annelie, Limbo & Oska

Anonym sa...

Stor tröst kram från oss !
Uch va de är jobbit !

Kram Louise & Spexa

Anonym sa...

Dart var bara så fantstiskt. Jag kommer att sakna honom. Men som tur är har jag en underbar dotter efter Dart som jag är jätte stolt över.
Kramar Kerstin och Ockra

Anna sa...

Vad tråkigt...
Förstår att ni har det tungt just nu. Men som du skrev, jätteskönt att det gick fort och att han slapp lida, inte alla gamla hundar förunnat.
Kram
Anna & tjejerna

Jenny & Bisse sa...

Men fy så hemskt att förlora honom så snabbt, utan att hinna förbereda sig! samtidigt som det ändå är skönt att det gick såpass fort. Det spelar ingen roll hur gamla de är, man är aldrig förberedd på att de försvinner från en.
Stor tröstkram!

Magdalena sa...

Tänker på er!!! Är så glad att jag har ett Dartbarnbarn. Vad han har gjort mycket gott för rasen underbara Dartan! Tänkt vad många människors liv han har berört också, eftersom det bakom varje Dartättling även finns en ägare...Kram!!!

Bettan sa...

Så ledsamt att Dartan inte finns längre och jag förstår att er saknad är enorm. Skickar en hel hög med tröstekramar till er Nu ligger det nya små Dartättlingar här hemma i valplådan så han lever vidare trots allt.
Kramar till er alla
Kram Bettan

Jenny Fridh sa...

Så tråkigt med Darts borgång, beklagar verkligen.

Lie och grabbarna grus sa...

Känner verkligen med er!

kramar i massor

Malin Dertell sa...

Dart hatade ju saker som skulle ske långsam. Sådant som skulle gå sakta var bara onödigt tror jag han tyckte så även att dö och tyna bort. Näe att dö med flaggan och svansen i toppen med all pondus kvar det är Dart det. Saknar honom men han och Basic jagar nog brudar tillsammans nu och badar med Hanni emellan.

Jazon sa...

Saknar dig pappa...
Kram från Jazon med familj

Anonym sa...

Usch vad ledsamt att Dartan gått bort.
Jag skickar en tröstkram från oss här på Åland.
Tina, Gnizta och Pedro

Erica o Tilda sa...

Fasen vad jobbigt! Man vet att det måste hända någongång men ändå så hemskt när dagen är där!

De där fyrbenta har en förmåga att fastna i ens hjärtan! Tänk vilken fantastisk hund ni har fått ha i 13 år, vilken ära! Och han lever kvar både i minnen och Dartungar även om det inte minskar sorgen!

Stor kram från oss på västkusten Erica och Tilda

Yvonne o Vilja sa...

Hua vad jobbigt!
STORA STYRKEKRAMAR från oss!

Annica sa...

Oj, vad ledsamt! Finner inga andra ord än: Tänker på er! Och att ni säkert kommer att ha många fina minnen kvar...

Kram från Annica, Trimma o Terra.

Anonym sa...

Tänker på er...

/Annica
www.tervoristerna.nu

Anonym sa...

Hej. Oj, vad ledsamt. Det är verkligen sorgligt att mista en kär familjemedlem. Man är aldrig förberedd.

Hälsningar Mia och Silas

Therese & Azzie sa...

Tårarna rinner och jag förstår hur jobbigt det är.
Tänker på er

KRAM Therese och grönisgullet Azzie