fredag 10 september 2010

10/9 2010 - Dygn 55 / 32 kg

I tisdags vägde Rusa 30 kg och idag fredag, alltså 3 dagar senare, väger hon 32 kg på samma våg. Är det verkligen möjligt att hon har gått upp två kg på tre dagar?? I vanliga fall väger hon 23-24 kg.

Nu har hon markant slagit av på farten på promenaderna, nu är det slut på motionerandet och hon vaggar istället stillsamt fram. Men svansen är i topp och ute verkar hon helt nöjd med sitt tillstånd. Inomhus verkar hon också ha resignerat och funnit sig i läget som råder, men hon har sett så otroligt bedrövad ut att Johan häromdagen sa att det här blir första och sista kullen för han härdar inte ut att se henne så ledsen. Men nu idag har han ändrat sig och tycker att vi ska avvakta och se vad hon tycker om sina valpar. Snacka om att ha sin husse lindad runt sitt lillfinger :)
Jag tycker vi ska vänta och se vad det blir av valparna innan vi funderar på nästa kull *ler* Vi ska ro detta i hamn först och så får vi se om vi tycker att uppfödarrollen passar oss.

Annars pågår de sista förberedelserna innan det är dags för valpning, valplådan är färdigsnickrad och ska nu målas i helgen. Ny fällar är inhandlade och släkten har hittat en ny insamlingsstation för pappersåtervinning - Seveniusvägen 39A.

I morgon kommer nya bilder, hoppas jag :)
Trevlig helg!



.

1 kommentar:

Carina sa...

Kul med en liten rapport!
Kram från sofflocket