tisdag 28 september 2010

28/9 2010 - Små ögon



Det händer massor med valparna, nu har alla små springor till ögon och de har börjat gå runt med darriga steg. Lille Grön som man kanske skulle kalla för store Grön han släpar sig dock mest fortfarande fram :) Han väger ca 370 gram mer än lilla Orange som är lillknatten i gänget. Fortfarande är Lila en av dem man lägger märke till, han är en liten intensiv herre. Som tur är har han slutat låta som en liten fiskmås när han hamnar på fel sida av Rusa eller om han kommer sist fram till spenarna.

Rusa har precis 8 spenar och mellan det främsta spenparet är det brett så när hon ligger på sidan måste valparna nästa krypa in under henne för att komma åt den 8:e spenen. Därför kan man se en viss kamp när Rusa återvänder till lådan efter att ha varit ute en sväng :) När hon ligger i lådan delar valparna ganska snabbt upp sig i två lag, ett som sover och ett som äter.

Helgen som gick var det massor med kompisar som tävlade med fantastiskt fina resultat. Jag längtar verkligen tills vi får sätta igång och träna igen. Rusa verkar också ganska sugen, hon fick gå lite fot igår när vi var ute och rastade och det tyckte hon var fantastiskt kul!
Hon åt sin sista antibiotikatablett i söndagskväll så nu håller vi tummarna att infektionen är ett minne blott!

Jag hade tänkt visa lite fler bilder på underverken men kamerabatteriet krävde ett par timmar i laddaren så ni får återkomma framåt kvällen...

Förhoppningsvis har vi nu bara en otingad liten kille! Det känns bra!

Säger GRATTIS här till vår lilla favoritvätte Fimpen aka Asca som numer får tävla elitklass lydnad med de stora hundarna :) och ett stort Grattis till kusin Svante som vi ska få tävla elitspår tillsammans med framåt vårkanten!
-Linda


1 kommentar:

Hundarna & livet sa...

Kul att se att de följer sina kurvor så precis, spännande att se hur det blir senare i livet. det överensstämmer inte alltid har jag förstått ;-)
Jo, givetvis var jag här redan i går och kikade, jag håller lite koll kan man säga.
Längtar till vårt första besök för att få se de små underverken "live"